ΝΕΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ 1995-2020

Σπάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
 
Είκοσι πέντε (25) χρόνια από την απόφαση ίδρυσης του Μουσείου μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης ανάθεσης της μελέτης
 
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το Ινστιτούτο Σπάρτης προχώρησε στην δημοσίευση της ηλεκτρονικής έκδοσης ενός μοναδικού ντοκουμέντου που έγραψε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου και αναφέρεται σε όλο το ιστορικό του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης από το 1995 που αποφασίστηκε η ίδρυσή του μέχρι το 2020 που ανατέθηκε η μελέτη του νέου Μουσείου.
 
Στο βιβλίο παρουσιάζονται όλες οι αποφάσεις , οι δημοσιεύσεις , οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια των 25 χρόνων που πέρασαν μέχρι την ανάθεση επιτέλους το 2020 της μελέτης του Νέου Μουσείου.
 
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ντοκουμέντο ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει ακριβώς τον ρόλο κάθε προσώπου που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχε σε όλη αυτή την περιπέτεια.
 
Η περίπτωση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι παγκοσμίως μοναδική περίπτωση σημαντικού αναπτυξιακού έργου εθνικής και περιφερειακής - τοπικής σημασίας, που όμως χρειάστηκε 25 χρόνια για να ανατεθεί η μελέτη του.
 
Ελπίζουμε να αποδίδουμε στην Σπάρτη ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για τους ερευνητές του μέλλοντος και μια απάντηση για τον ρόλο των προσώπων που κλήθηκαν να το διαχειριστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

TELOS-_NEO_MOYSEIO_SPARTHS_WEB_(1) (2).pdf

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ