Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για το παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Σπάρτη, 6/6/2023
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
 
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης , ενημερώνει τους συμπολίτες μας και τους φίλους της Σπάρτης, ότι επιτέλους εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου διαμεσολάβησε ανάμεσα στην διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τους οποίους ευχαριστούμε για την θετική τους ανταπόκριση και στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε για την άμεση αντίδραση και ανταπόκριση.

Η αμοιβαία συνεννόηση που οδήγησε πλέον στην έκδοση της πολυαναμενόμενης απόφασης , η οποία θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του ιστορικού αυτού κτιρίου ξεκίνησε και από την συστηματική προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ενημερωτικής ιστοσελίδας Spartorama .

Ελπίζουμε ότι ο διαγωνισμός δεν θα αποβεί άγονος και αυτή την φορά και καλούμε τα μελετητικά γραφεία της πόλης και του νομού μας , εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμβάλουν στην πρόοδο και στην θετική εξέλιξη του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης αποτελεί ένα από τα πρώτα δημόσια κτίρια στην Ελλάδα που αποδόθηκε σε χρήση το 1837.

Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη, διότι βοηθήσαμε στην επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού θέματος για την πόλη μας με τον απεγκλωβισμό του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του παλαιού Πρωτοδικείου από τις γραφειοκρατικές καλένδες.
 
Από το ΔΣ


K. Παλαιολόγου 67, 231 00 Σπάρτη – Τηλ: 273 10 89 800, Κιν: 6944602206
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ (1).pdf

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ