ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σπάρτη, 25/5/2023
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 
Λύθηκε το πρόβλημα του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης
 
Τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης , επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η διαδικασία, στην οποία είχαμε διαμεσολαβήσει, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της συγκρότησης της Επιτροπής Διαγωνισμού από το Υπουργείο Παιδείας , ώστε να επαναπροκηρυχθεί η μελέτη επικαιροποίησης για το παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου ολοκλήρωσε την επικοινωνία τόσο με την διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , όσο και με την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και επετεύχθη η αμοιβαία συνεννόηση που οδήγησε πλέον στην άρση κάθε εμποδίου.

Σύμφωνα με την κ Κανελλοπούλου, από την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 αναμένουμε την έκδοση της απαραίτητης απόφασης σύστασης της Επιτροπής Διαγωνισμού εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ελπίζουμε ότι ο διαγωνισμός δεν θα αποβεί άγονος και αυτή την φορά και καλούμε τα μελετητικά γραφεία της πόλης και του νομού μας , εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμβάλουν στην πρόοδο και στην θετική εξέλιξη του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης αποτελεί ένα από τα πρώτα δημόσια κτίρια στην Ελλάδα που αποδόθηκε σε χρήση το 1837.

Χάρη στον κ Νίκο Μαυρομιχάλη που καθημερινά στην ηλεκτρονική του ενημερωτική εφημερίδα Spartorama μετρά τις ημέρες που πέρασαν χωρίς να μπορέσει να ανατεθεί η επικαιροποίηση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του κτιρίου σε ανάδοχο, ώστε στην συνέχεια να προκηρυχθεί το έργο της διάσωσης και αποκατάστασης του κτιρίου, ευαισθητοποιηθήκαμε όλοι και ενεργοποιηθήκαμε για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Επειδή η διαδικασία υπήρξε εντυπωσιακή από πλευράς γραφειοκρατικών διαδικασιών , επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη της Σπάρτης και επειδή τέλος όλη αυτή η κατάσταση εκθέτει εμάς τους ίδιους τους πολίτες της Σπάρτης, αισθανόμαστε ότι βοηθήσαμε στην επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού θέματος για την πόλη μας με τον απεγκλωβισμό του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του παλαιού Πρωτοδικείου από τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.Από το ΔΣ

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ