ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
                       
Η έκδοση του μοναδικού Διεθνούς Επιστημονικού περιοδικού για την Σπάρτη είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Σπάρτης, διότι πλέον όλα τα άρθρα, οι επιστημονικές έρευνες και διατριβές που αναφέρονται στην Σπάρτη, θα μπορούν να δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό, του οποίου το πρώτο τεύχος εκδόθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Sapienza  της Ρώμης και του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Η αξία και η σημασία του Επιστημονικού Περιοδικού είναι ότι πλέον η Σπάρτη γίνεται ακόμα πιο διακριτό σημείο αναφοράς της Διεθνούς Επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα από την στιγμή που το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, το Sapienza, ανέλαβε την επιμέλεια και την έκδοση του περιοδικού, προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος στο επιστημονικό του υπόβαθρο.

Την Τιμητική Επιτροπή για την έκδοση και υποστήριξη του Περιοδικού αποτελούν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία κ Ελένη Σουράνη και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ Αναστασία Κανελλοπούλου

Την Επιστημονική Επιτροπή για την εποπτεία των άρθρων και της έκδοσης του Περιοδικού αποτελούν οι καθηγητές :

•    Roberta Belli, Polytechnic of Bari
•    Seth Jaffe, John Cabot University
•    Paul Christesen William R. Kenan, Dartmouth College, Hanover
•    Konstantinos Koliopoulos, Panteion University of Athens
•    David D. Phillips, University of California, Los Angeles

Εκδότες του περιοδικού είναι:

•    ο Καθηγητής Dr  Giorgio Piras, Sapienza University of Rome  και
•    η Καθηγήτρια Dr Rita Sassu, Unitelma Sapienza University of Rome

Την Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού για την έκδοση του πρώτου τεύχους,  αποτελούν οι Καθηγητές:

•    Athanasios Platias, University of Piraeus
•    Paul A. Rahe, Hillsdale College
•    Vasilis Trigkas, Schwarzman College, Tsinghua University
•    Giulio Vallarino, Polytechnic of Bari

Την όλη ευθύνη και διοίκηση για την έκδοση του Περιοδικού ανέλαβαν οι:

•    Stefania Golino, Unitelma Sapienza University of Rome
•    Giulia Vannucci, Scuola Normale Superiore

Στο πρώτο τεύχος του Επιστημονικού Περιοδικού για την Σπάρτη, δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις που έγιναν στο 1ου Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Σπάρτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη τον Σεπτέμβριο του 2021 με θέμα : «ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ» .
Στο 2ο τεύχος του περιοδικού θα δημοσιευθούν οι ανακοινώσεις που έγιναν στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη τον Σεπτέμβρη του 2022 με θέμα :«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ (222π.Χ.), ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ»

Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να προχωρήσει και να αναδειχθεί προς όφελος της Σπάρτης. Το Ινστιτούτο Σπάρτης θα συνεχίσει την εξωστρεφή δράση του και την προσπάθεια να συμβάλει στην κατάκτηση του διεθνούς χώρου που ανήκει στην Σπάρτη, μια διαδικασία που πέρα από το πολιτιστικό και επιστημονικό της ενδιαφέρον έχει να κάνει και με την ανάπτυξη της περιοχής , διότι αυτές οι συνεργασίες μπορούν να ανοίξουν πολλές «πόρτες» και να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για την εδραίωσή της Σπάρτης ως εθνικού προορισμού για τον πολιτιστικό τουρισμό.
Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλες οι δυνάμεις του τόπου μας να συνεργαστούν για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν στον παρακάτω  σύνδεσμο την έκδοση .pdf του τόμου, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο, σε μορφή ανοιχτής πρόσβασης, στον Πανεπιστημιακό Εκδοτικό Οίκο Sapienza και στα Βιβλία Google:
https://www.editricesapienza.it/book/8149

Βρείτε μας

ΓΡΑΦΕΙΑ
Κ.Παλαιολόγου 67, Σπάρτη Λακωνίας
Τηλ. : 27310.89800 - 6944602206
E-Mail : institoutospartis@gmail.com
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ